tisdag, mars 28, 2006

Jan Myrdal borde spärras in


Jan Myrdal har slagit till igen. Det är väl känt att han försvarat kommunismens och socialismens brott och bland annat sagt att massakern på Himmelska fridens torg var en "politisk nödvändighet".

I en lång
artikel i dagens Aftonbladet försvarar han att han under Röda Khamerernas folkmord åkte runt i Kambodja skrev om allt utom folkmordet. Han framställde landet som ett bra land. Nu så här i efterhand tycker man att Myrdal kanske borde ha ändrat sin ståndpunkt men det har han inte.

Istället skyller han allt på USA och Vietnam:


"Den (Trumandokrinen, min anmärkning) har möjliggjort det av Tyskland och Förenta staterna inspirerade upplösandet av Jugoslavien med efterföljande folkfördrivningar och massmord"

Sedan påstår han att det egentligen inte var Pol Pots fel att så många dog:

"Det fanns flera orsaker till denna massdöd. En orsak var hunger och sjukdom i ett utarmat land"

Och som sista ingrediensen i sitt försvarstal lyfter han fram att Röda Khamerarna faktiskt gjorde bra saker:

"När Förenta staternas agenter, militärer och medhjälpare snöpligt fick fly landet räknade de med att det inte skulle bli gerillan - den de kallade Röda khmerer - möjligt att i detta totalt sönderslagna, utarmade och förgiftade land upprätta och bevara ett samhälle"

Som jag ser det är det klart fall av förintelseförnekelse. Men just ja, det är bara nazisternas förintelse och symboler som är straffbara. Kommunisternas brott är ju uppenbart inte lika fasansfulla.

Den svenska vänstern har gång på gång tonat ner kommunismens brott. Vänsterpartiet var länge Sovjets gren i Sverige. På senare tid har man i kommunfullmäktige motarbetat skolresor till t ex Gulag i Ryssland och dödsläger i Kambodja.

Så i konsekvensens namn vore det mest rimligt att Jan Myrdal, liksom förintelseförnekaren David Irvin, dömdes till tre års fängelse för förnekelse.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Utsikt från höjden har ett bra inlägg om Jan Myrdal1 Comments:

At 11:44 fm, Blogger PKFV said...

VET du att Pol Pot, i sin roll som Kambodjas ledare, är ansvarig för folkmord? Vi talar inte bara brott mot mänskliga rättigheter här eller enstaka mord utan folkmord. I så fall, hur vet du det?

 

Skicka en kommentar

<< Home

  • Bloggtoppen.se BlogRankers.com